Administratiekantoor Kubus Dongen

De administratie eenvoudig en snel verwerkt bij administratiekantoor Kubus Dongen

De administratie bijhouden is het bundelen van alle documenten binnen een organisatie. De administratie is verplicht voor iedere ondernemer. Het is belangrijk om overzicht te bewaken voor zowel u als ondernemer als voor de belastingdienst. Uit de administratie ontstaat de boekhouding die op haar beurt het stuur van de onderneming vormt.
Bij Kubus Dongen doen we de administratie voor iedere ondernemer. Van ZZP-er tot BV. Met of zonder personeel.

Binnen de administratie vallen oa de onderstaande documenten:

  • Inkoopfacturen
  • Verkoopfacturen
  • Bonnetjes
  • bankmutaties
  • Contracten
  • Offertes
  • Overeenkomsten
  • Belastingbrieven

Hoe doen wij uw administratie?

De verwerking van de administratie geschiedt bij ons met behulp van slimme automatisering. Door het aanbieden van uw facturen en bonnen in de cloud en de handige app van Muis (https://www.muis.nl/) hoeft u zich slechts te beperken tot het scannen en verzenden van uw administratie.
Uw administratie wordt vervolgens vastgelegd en geregistreerd in onze cloudomgeving.
Gemakkelijk, eenvoudig en razendsnel.

Het gemak van digitale bewaarplicht in de administratie

Wij voldoen aan de voorwaarden voor de digitale bewaarplicht die sinds 2014 van kracht is.
Het voordeel voor uw is dat uw fysieke ordners niet meer nodeloos op uw kantoor hoeven te staan.
Wel raden we u aan om ondanks de digitale bewaarplicht toch te kiezen voor het bewaren van uw fysieke administratie. Het is altijd handig om fysieke administratie paraat te hebben bij bijvoorbeeld een hypothecaire aanvraag of andere soortgelijke situaties.
Bovendien, mocht uw administratie onderhevig zijn aan een steekproef onderzoek van de belastingdienst dan kan dat eenvoudig bij ons op kantoor.

Waarom is de administratie zo belangrijk?

Een goed ingerichte administratie is een verplichting van de belastingdienst. Ook geeft een goed ingerichte administratie een duidelijk overzicht van de uiteindelijke boekhouding. De boekhouding, ofwel de resulterende cijfers uit de administratie, vormen het stuur voor de ondernemer.

Wanneer moet ik denken aan uitbesteding van de administratie?

Ondernemers willen uiteindelijk maar één ding namelijk, ondernemen. Wanneer je druk bent in je dagelijkse routine als ondernemer wil je niet ‘s avond nog eens aan de slag met je administratie. Toch is de administratie een verplichting van de belastingdienst. Daarnaast heb je te maken met dagelijkse veranderingen in de fiscale regelgeving. Met andere woorden, administratie kost tijd en zonder kennis van zaken uiteindelijk veel geld.
Herken je je in het bovenstaande? Neem gerust contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en offerte. We helpen meer dan graag.

afbeelding administratiekantoor

Bij Kubus Dongen heb je altijd vooraf duidelijkheid. Duidelijkheid over wat je betaalt voor welke dienst, over het op tijd gereed hebben van je jaarrekening en de belastingaangifte en over waar je altijd terecht kunt met ieder vraagstuk. Vraag hieronder informatie of een offerte aan voor alles op het gebied van het uitbesteden van je (financiële) administratie tot fiscaal advies.